Site Overlay

      Јелена Крстић из Ниша, мастер ликовни уметник и иконописац са благословом Српске Православне Цркве.  

     Рођена 04.11.1989. у Сплиту, у  Хрватској.

     Живела неколико година на црногорском приморју; тамо се упознала са лепотом православних манастира а затим се вратила у Ниш.

      Похађала Уметничку школу „Ђорђе Крстић“ у Нишу на смеру сликарство од 2004.-2008.године.

      Уписала  студије сликарства 2008. године на Факултету Уметности у Нишу, на одсеку за сликарство, у класи професора Зорана Костића.  Мастер студије завршила 2014. године на истом факултету  у класи професора Братислава Башића и бранила рад „Мртва природа у концепту савременог“. 

Након тога опредељује се искључиво за иконописање као најлепши израз вере и сликарства.

Члан је Мултимедијалног Удружења „Цар Константин“ у Нишу са којим редовно излаже своје радове.

Учествовала на више уметничких колонија, по манастирима у Србији; излагала на много заједничких изложби у Алексинцу , Нишу и Београду, радила као наставник ликовне културе у Основној Школи Свети Сава у Нишу и др. 

      Многе њене иконе се налазе код српских духовника и украшавају многе српске манастире. Једна по којој се истиче је Икона „Успење Пресвете Богородице“ и која се налази на звонику у истоименој цркви  у Ореовици

Бави се још и осликавањем православних крстова на стаклу, које можете видети у галерији, затим писањем поезије,  давањем часова цртања и сликања а такође припремама за упис на Академију и Уметничку средњу школу.